Søften/Grundfør Damesenior

tirsdag, maj 30, 2006

Heldige i Hornslet

Lad os bare sige med det samme, at Søften/Grundførs dameseniorhold ikke var uheldige med at få et point med hjem fra søndagens udekamp mod Hornslet.
Hjemmeholdet brændte således en 8-10 chancer i kategorien Maiken i Mols. Og så var det alligevel lige før at gæsterne stjal sejren til sidst.

God tåfiser
På grund af afbud og sygdom kunne Søften/Grundfør kun mønstre 11 mand til matchen, og det kun fordi en syg Lise i sidste øjeblik indvilligede i at tage med.
Og det var nok også lige den rette medicin at komme ud og spille fodbold i stiv kuling og regnvejr.
Trods den talmæssige underlegenhed var det gæsterne der startede bedst og kørte en 3-4 gode angreb af i løbet af de første 10 minutter. Kamilla havde 2 ture til baglinien, men hendes indlæg fandt desværre ikke helt en modtager midtfor.
Derfor besluttede hun sig for selv at holde sig på midten, og det var en god idé.
Efter 6 minutter endte bolden hos Esther, der fandt Helle på kanten af feltet. I en sådan situation plejer hun selv at tyre, men istedet havde hun ud af øjenkrogen set at Kamilla stod fri i den anden side af feltet.
Kamillas afslutning vil langt fra gå over i historiebøgerne, men hendes tåfiser fandt dog vej forbi den kvadratiske keeper og ind i netmaskerne.

God venstre side
Herefter overtog hjemmeholdet fuldstændig kampen.
I den første dyst mod Hornslet havde Søften/Grundfør haft store problemer med Hornslets 13´er, hvorfor man i dagens anledning havde valgt at sætte Esther til at semi-mandsopdække hende. Det gik som sådan fint, og det var ikke meget man så til hende.
Desværre havde hjemmeholdet denne gang taget andre med der kunne spille en ok klat. Ikke mindst i venstre side havde de et par gode folk med, der voldte store problemer for gæsternes defensiv.
Det var da også efter et angreb i venstre side at Hornslet fortjent kunne udligne. Bolden blev i første omgang clearet fra forsvaret, men på andenbolden var der ikke noget pres på, og Hornslet kunne nemt lægge den ned bag forsvaret, hvor de scorede sikkert.
Generelt var det største problem for udeholdet, at man stort set ikke vandt en eneste af andenboldene, og generelt manglede der en lille smule vildskab. Ligeledes formåede man ikke ligesom mod HEI at fastholde bolden, hvorfor man hurtigt kom under pres.

God stime af ref
I det efterfølgende havde Hornslet en række kæmpechancer, som de af uforklarlige årsager valgte at brænde.
Udeholdet skulle derimod kun have en enkelt chance i den anden ende.
Et frispark et godt stykke ude i venstre side burde normalt ikke være en chance, men når Kamilla vælger at sparke den helt op i krogen, så den både rammer overlægger og stolpe er der ikke meget at stille op som keeper.
Hornslet lod sig dog ikke slå ud, og blev ved med at kredse om udeholdets mål, hvor man havde svært ved at komme af med bolden.
Og så overtog dommeren hovedrollen.
Som Malene sagde bagefter, så gik der vist sport i den for ham med at dømme straffespark. Hele tre af slagsen fik han presset ind på 5 minutter.
De to første tilfaldt Hornslet og var begge helt korrekte. Begge begået af Jannie, der til det første kom for sent ud og derfor blev nødt til at lave straffe, da Hornslet spilleren helt sikkert ville have scoret.
Det viste sig at være et smart træk, for Hornslet spilleren sparkede ved siden af.
Det andet straffe var derimod tåbeligt. Godt nok blev Jannie totalt solgt af forsvaret, men Hornslet angriberen tog et træk ud over baglinien, desværre nåede Jannie lige at sparke hende. Og dermed korrekt straffe igen.
Denne gang var der ingen nåde og Hornslet udlignede.

God død svane
Bolden var ikke mere end lige givet op, før Helle tog en tur på venstrekanten, da hun kom inden for feltet faldt hun, og dommeren var så imponeret af Svanens Død, at han pegede på pletten.
Udefra så det ud til, at det godt kunne forsvares, men efterfølgende kunne man overhøre Helle sige følgende om situationen.
"Der var vist ikke straffe. Hun ramte mig ikke, og da jeg faldt viste jeg ikke rigtig om jeg skulle tage mig til benet eller et andet sted". Skriget fejlede dog ikke noget.
Helle fik selv ansvaret for at sparke læderet i nettet, men der hvor Helle satte den, var der desværre ikke net, men krat.
Sparket var en tro kopi af Preben Elkjærs straffe ved EM i 1984, dog var Helles bukser noget mere stuerene!
Inden pausen nåede Hornslet lige at brænde et par chancer mere, da Jannie tog et par stykker og stolperne tog sig af resten.
Udeholdet var således heldige med ikke at være bagud med en 7-8 - 2 ved pausen.

Godt katteslagsmål
I pausen blev der foretaget et par omrokeringer, og det sammen med en øget fight gjorde at udeholdet kom bedre med i kampen, og holdt værterne fra de helt store chancer den første halve time af anden halvleg.
Udeholdet havde også sporadiske forsøg mod Hornslet målet, men det kom efter soloaktioner fra blandt andet Helle og Esther, men farligt blev det aldrigt.
Det blev det til gengæld da Helle og Hornslets (irriterende) 7´er røg i en løbeduel med ca. 20 minutter tilbage. Efter lidt kradseri, sparkeri og skubberi (men desværre ingen hiven i hår) valgte ref at give dem begge et gult kort.
Det udnyttede Hornslet til at lægge et godt tryk på gæsterne i det sidste kvarter, hvor det blev til en 4-5 gode chancer, som burde have været sat ind. Det skete heldigvis ikke.
Istedet var det lige før at gæsterne stjal alle tre point i slutminutterne. To glimrende hjørnespark fra Kamilla endte hos Helle. Det første fik hun taget ned og drejet rundt på, men keeperen hev en god redning ud af ærmet.
Sekunder senere var den gal igen, denne gang fik Helle låget på, men desværre susede bolden lige forbi den ene opstander.

God fight
Når man ser på hele kampen, kan Søften/Grundfør ikke andet end at være tilfredse med at få et point med hjem. Derimod må Hornslet føle sig taget i bagdelen, for når man kun kan lave 2 mål på 10-12 kæmpe chancer er det ikke godt nok, og de må vist have noget skudtræning!
Til udeholdets indsats må man sige, at første halvleg var en mindre katastrofe, og at det hold der spillede så blændende mod HEI kunne have så mange dårlige afleveringer, var forbøffende.
Der skal dog lyde ros til spillerne for anden halvleg, for selvom man aldrig rigtig kom igang med at spille fodbold, så fightede alle mand røven ud af bukserne. Og det er i sig selv jo en udemærket kvalitet at have når spillet ikke kører.

Med det uafgjorte resultat holder Søften/Grundfør fast i andenpladsen, da TST/Sabro ikke kunne/ville stille hold mod Aarhus 1900 (til gengæld vandt deres 1. divisions hold på lolland i weekenden).
Samtidig tog HEI en smal 1-0 sejr over Mols.

Kampfakta:
  • 0-1 (6. min) Kamilla
  • 1-1 (20. min) Hornslet
  • 1-2 (25. min) Kamilla
  • 2-2 (31. min) Hornslet
  • (70. min) Advarsel Helle

Holdet: Jannie - Eva - Lise - Due - Stine - Esther - Jeannette - Malene - Maiken - Kamilla - Helle (På bænken: (i 90 minutter) Tina)

Stemmer: Jeannette 4, Esther 3, Kamilla 2, Maiken, Stine, Lise og Helle hver 1.