Søften/Grundfør Damesenior

mandag, maj 22, 2006

Grimt Deja Vu for HEI

Stakkels HEI!
Først fik de en 7-1 snitter på hjemmebane mod Søften/Grundfør, så løb de ind i et Aarhus 1900 hold der sendte dem hjem med en 11-0 sæk.
Søndag løb de så igen ind i Søften/Grundfør, der valgte netop denne dag til at spille en helt forrygende kamp.
Ja, faktisk er det vel nok den bedste kamp nogensinde, overhovedet!

Og så kan Ronaldejse og Flemming og alle andre komme med alle deres forklaringer om at HEI ikke var så gode og at det var på en billig baggrund, men faktum er, at hjemmeholdet stort set ikke satte en fod forkert, og lavede den ene besnærende kombination efter den anden.

Test af træner og træværk
Hvis man ikke vidste bedre, ville man aldrig tro på, at det hold der vandt 10-1 søndag havde noget som helst at gøre med det hold der mandag aften mødte Hornslet.
I løbet af ugen blev der til træning holdt et såkaldt "hvad-kan-vi-gøre-bedre" møde, hvor både trænere og spillere lovede forbedringer.
Og det kom der.
For lige fra første fløjt var det hjemmeholdet der var toneangivende og lagde et tungt pres på det hårdt prøvede HEI-hold.
Der skulle da heller ikke gå længe inden første chance indfandt sig, da Jeannette havde sneget sig i dybden og fik en god bold. Desværre for hjemmeholdet havde Jeannette brugt alle de gode skud under torsdagens skudtræning, hvorfor afslutningen ikke voldte udeholdets keeper de store problemer.
Det gjorde det bare et par minutter senere, da Helle Bluhm blev spillet fri. Istedet for bare at sparke bolden ind med det samme, tænkte Helle, at hun hellere måtte teste trænerens nerver og træværket. Heldigvis (eller måske var det meningen) sprang bolden ud til Helle igen, der herefter satte den ind til føring til hjemmeholdet.

Kipketer og stopfinte
Målet fik dog ikke hjemmeholdet til at træde på bremsen, snarere tværtimod.
Det ene fabelagtige angreb efter det andet rullede ned mod HEI målet. Og modsat mange andre kampe, blev der denne gang spillet rigtig flot fodbold med mange stationer. Malene havde utallige gode aktioner på højrekanten, med efterfølgende glimrende indlæg. Hendes direkte modstander må til sidst have følt, hun spillede overfor Wilson Kipketer (på grund af det meget løberi, ikke tænderne).
Det førte til mange både hele og halve chancer, men på forunderlig vis lykkedes det hjemmeholdet at brænde dem alle.
Undervejs nåede HEI også at have et par enkelte kvarte chancer, men dagens nyslåede keeper Eva tog godt for sig.
Det tunge pres mod HEI fortsatte ufortrødent og gav til sidst også bonus, selv om man skulle næsten en halv time hen i kampen før næste mål faldt.
Trille sendte en dyb stikning afsted til Sarah, der kom ud til venstre for målet. Her tænkte alle på hele stadion, den skal hun bare lige lægge ind med venstrepoten. Men selvom det længe så ud som om Sarah tænkte det samme, besindede hun sig i sidste øjeblik og lavede en dejlig stopfinte, der totalt snød både forsvarsspiller og målmand, og lagde den over til den højre inderside. Den svigter aldrig, og så var hjemmeholdet foran med to mål.
Selvsamme Sarah havde i dagens anledning fået en lidt uvant plads på venstrekanten, ifølge trænerne fordi man gerne ville have at hun fik flere boldberøringer. Det fik hun, og med stor succes til følge. Udover at lave to mål og lægge op til et tredje, deltog hun ofte i dejligt pasningsspil med både angribere og midtbanespillere.
At man løber en smule mere på kanten end i front blev tydeligt efter ca. 75 minutter, hvor Sarahs tunge begyndte at hænge faretruende nær ved knæene, hvorfor trænerne forbarmede sig og tog hende ud efter en flot indsats.

To drøn fra distancen
Målet til 2-0 blev indledningen til en skidt periode for HEI, der måtte indkassere 5 mål på 17 minutter. Faktisk gik det så stærkt, at undertegnede er lidt i tvivl om han kan huske alle målene korrekt.
Men HEI havde næsten ikke fået bolden ud af netmaskerne, før Trille, efter en af hendes patenterede kamikazeture, igen puttede den derind.
Fire minutter senere bragede Malene bolden ind fra 25 meter på et flot langskud, hvor målmanden måske stod en smule fejlplaceret.
Det havde Helle noteret sig, og hun ville åbenbart ikke stå tilbage for Malene, så hun drønede da også lige et langskud ind fra et par og tyve meter. Det skal dog siges til keeperens forsvar, at det nok ikke havde gjort nogen forskel hvor hun havde stået, for den var altså klappet ind. (Bare det var mig der kunne sparke så hårdt. Red)
Den gode Helle Hovedstød fik lov at fuldende hattricket inden pausen, da dommeren spottede, at en HEI-spiller havde hånd på bolden i feltet. Lidt tyndt måske, men det tager vi også med.
Efter at Stine havde lignet en der ikke havde til sinds at tage straffet, fik Helle ansvaret. I forhold til de 5-6 stykker hun scorede på til træning i torsdags, var det måske ikke imponerende, men bolden gik ind, og hjemmeholdet gik til pause foran med tenniscifrene 6-0.

Vi har ikke vundet endnu....eller
Her havde coach svært ved at finde ud af hvad han skulle sige, for det var mildt sagt imponerende, hvad der var blevet præsteret i første halvleg.
Ikke så meget at man lavede seks mål, men mere at bolden hele tiden blev spillet fornuftigt rundt, og at spillerne i mange situationer tænkte sig om og spillede bolden tilbage eller til siderne, hvis det kunne give en bedre mulighed.
Godt nok kedede Maiken og Kamilla sig så meget i forsvaret, at de allerede et godt stykke tid inden pausen krævede at blive sat længere frem. Heldigvis viste det sig at den tredje forsvarer, Janne hyggede sig fint nok med at pille bolden fra HEI´erne hver gang de forsøgte på noget. På den måde undgik man at skifte hele forsvaret ud.
Peptalken blev derfor noget anderledes end den plejer at være, og coach forsøgte sig først med et "hvordan synes i selv det går"? Efterfulgt af et forsøg på at overbevise spillerne om at man ikke havde vundet endnu, men den hoppede han vist ikke engang selv på.
Man nåede dog til enighed om, at man ligeså godt kunne give los i de sidste 45 minutter også.

Esther i udbrud
Helt leve op til den næsten perfekte første halvleg kunne man nu ikke, men det må træneren tage det meste af ansvaret for, da der blev hyppigt skiftet ud, og man samtidig benyttede lejligheden til at prøve nogle spillere på nogle lidt uvante positioner (læs Trille på defensiv midt).
En af dem som normalt spiller et hav af forskellige pladser er Esther, der efter en fremragende indsats på midten blev kåret som dagens spiller. Hun nåede også at spille tre forskellige pladser, men først efter at være blevet skiftet ud.
Det var hun absolut ikke tilfreds med, og efter næsten korporligt at have gjort det klart for de ansvarlige på bænken, så de ingen anden udvej end at sætte hende ind igen. Det kvitterede hun for med et oplæg til Sarahs andet mål. Bevares.
Men nu kom der uorden i kronologien, så lad os vende tilbage til starten af anden halvleg igen.
Sådan.
Søften/Grundfør blev ved med at lægge pres på gæsterne, der dog kom en anelse bedre med efter pausen, og rent faktisk formåede at holde buret rent de første 10 minutter. Det satte Jeannette og Helle en effektiv stopper for, da førstnævnte sendte Helle i dybden.
Da hun kom tættere og tættere på målmanden, troede de fleste nok at hun ville gentage kunststykket fra i mandags, men istedet driblede hun forbi og scorede sikkert.
Det blev belønnet med en tur på bænken, hvor "damen" Helle sammen med Ronaldejse og Flemming slog kolbøtter og havde kegler på hovedet for at underholde Jonas´ niecer.

Kamilla skyder papegøjen
Træerne voksede dog ikke ind i himlen, og bare et par minutter senere kom HEI på måltavlen efter et hjørnespark.
Og stakkels Eva.
Hun stod egentlig en ganske god kamp og havde styr på alt. Ja, altså lige bortset fra førnævnte hjørnespark.
Efter i tre omgange forgæves at have grebet efter bolden, endte Eva på alle fire, mens hun forgæves prøvede at fiske bolden ud af målet.
Hjemmeholdet lod sig dog ikke gå på, og havde efterfølgende en række mere eller mindre farlige forsøg, blandt andet var Trine tæt på i to omgange. Også Kamilla (hvis bønner var blevet besvaret med en plads i front) kunne have fået mere ud af chancerne.
Det gjorde Sarah så til gengæld efter 70 minutter, hvor Esther efter et mønsterangreb sendte hende afsted. Resultatet var det samme som første gang. Højre inderside og sikker kasse.
Fem minutter senere var arbejdsdagen så slut for Kamilla, der som belønning for en fornem scoring med papegøjen blev pillet ud. Oplægget stod Esthers søster Hannah for på fornemste vis, efter en god tur på højrekanten.
Fem minutter før tid besluttede en stærkt spillende Stine sig for, at hun også lige ville nå at blive nævnt i kampreferatet. Så hun smed en bold i dybden til Jeannette, der (og det er ikke engang løgn, selvom der var spillet 85 minutter) overspurtede en forsvarsspiller og kom helt fri med målmanden. Efter et par forsøg fik hun sendt bolden i mål til en meriterende 10-1 sejr.

Flot spil Hallelujah
Alt i alt en utroligt opløftende oplevelse på en lørdag hvor Finland fortjent vandt Grand Prixet.
Hvis det i de sidste par kampreferater har lydt en anelse som om, trænerne ikke helt har været tilfredse, kan det hænge sammen med, at de hele tiden har vidst at holdet kan spille meget bedre. Vi vidste måske ikke, at vi kunne spille så godt som vi gjorde lørdag, så lidt overrasket er man da.
Men det var en sand fornøjelse, at se den flotte omgang fodbold der blev leveret, samtidig med at alle mand fightede hele vejen igennem. Og så snakkede vi stort set pænt til hinanden.
Og sidst men ikke mindst så havde Kamilla taget øl med, fordi hun fik 9 stemmer sidste gang.
Så har man set det med. En damespiller der rent faktisk giver den kasse øl hun skylder!
Og så kan Esther jo passende tage en kistemed på søndag hvor turen går til Hornslet. Hun nåede nemlig op på 7 stemmer da Hannah meget rutineret stemte på storesøster.

Som et lille kuriosum kan det nævnes at syv forskellige spillere blev noteret for en assist. Og at de fire mål der blev scoret af midtbanespillere, er ligeså mange mål som vores midtbanespillere scorede i åbent spil hele sidste sæson!

PS: Og så snakker vi ikke mere om de der isvafler!

(Kampfakta bliver idag leveret af Flemming, som vi håber at kunne ansætte som fuldtids sekretær for fremtiden!)

Kampfakta:
  • (7. min) 1-0 Helle rammer stolpen og følger selv op og scorer sikkert.
  • (11. min) Finn Bluhm kommer for sent og får skæld ud af Dorte.
  • (27. min) Susanne forsøger at ramme en fra HEI i hovedet med flaske.
  • (28. min) 2-0 Sarah scorer efter oplæg af Trille.
  • (30. min) 3-0 Trille efter en god solotur. Dybde spil af Malene.
  • (34. min) 4-0 Malene klapper den ind fra 25 meter og den brækker vildt i luften.
  • (40. min) 5-0 Helle på endnu et langskud.
  • (44. min) 6-0 Helle på straffe efter hånd på bolden.
  • (55. min) 7-0 Helle på ny solotur efter Jeannettes gode aflevering.
  • (57. min) 7-1 HEI.
  • (70. min) 8-1 Sarah, ny bold i dybden af Esther.
  • (75. min) 9-1 Kamilla med ydersiden efter godt indlæg af Hannah.
  • (85. min) 10-1 Jeannette på endnu en dybde spilning og 10 skud for en tier.

Holdet: Eva - Maiken - Kamilla - Janne - Stine - Esther - Jeannette - Malene - Sarah - Helle - Trille (på bænken: Trine og Hannah (og Susanne på holdkortet))

Stemmer: Esther 7, Jeannette og Trille 3, Janne, Sarah, Malene og Helle 1.

Tilskuere: Ikke nok! Dorte og Finn Bluhm, Esthers forældre, Flemming, Ronaldejse, Mads og Lene og Freja og Anna Ingeborg (Jonas´ bror, svigerinde og niecer).